15 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Започва ремонт на театъра в Димитровград

Започва ремонт на общинския Драматичен театър „Апостол Карамитев“ в Димитровград, съобщиха от местната администрация.

Основното обновяване на сградата на Мелпомена ще се осъществи по проект на стойност 2,454 млн. лева, като финансовата подкрепа е комбинирана от ОП „Региони в растеж“, национално финансиране и от Фонда за устойчиви градове.

Сградата на театъра е една от емблематичните за града. В проспекта на проекта се отбелязва, че в момента нейното състояние не е добро, а функционалността й може да бъде подобрена.

Предвижда се реконструкция и ремонт на театралния салон, сцена, гримьорни и спомагателни пространства, за да се постигне съответствие със съвременните изисквания. Ще бъдат възвърнати функциите на централното фоайе и гардеробната, а ремонтът на второто фоайе, фоайето на втория етаж, коридорите и техническите помещения ще подобри значително възможностите на сградата да изпълнява своите културни функции, гласят параметри на проекта.

Предвижда се изграждането на нови санитарни възли. Ще бъде закупено и оборудване за театралната зала, което включва сценична механизация, сценично осветление и система за видеонаблюдение.

Related Articles

С 3,5 млн. лв. доизграждат храма в Южния парк

По предложение на министър-председателя акад. Николай Денков правителството отпусна средства за доизграждането на храм „Св. вмчк. архидякон Стефан“ в Южния парк в София. Средствата...

Започва авариен ремонт на поликлиниката в Свищов

Неотложен авариен ремонт и хидроизолация ще бъдат извършени на северната част на покрива на поликлиниката в Свищов. Спешните дейности се налагат поради установен теч,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ