13 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Започна приемането на проекти за 17-тото издание на конкурса „Баня на годината“

Ideal Standard за пореден път предизвиква българските архитекти и интериорни дизайнери да представят своите решения в 17-тото издание на конкурса „Баня на годината“. Тази година категориите в конкурса са три: Идеалната семейна баня, Дизайнерска хотелска баня с Atelier Collections и Санитарно помещение в офиса.

В конкурса „Баня на годината“ избрахме тези категории, защото те определят и нашето ежедневие – семейство, работа и почивка. Домът – това е моята крепост. Мястото, където се чувстваме сигурни и защитени. На работното място хигиената трябва да е на ниво като в дома ни. Ние поставяме много по-големи изисквания към личната си хигиена и здраве. Имаме и по-големи очаквания, когато става въпрос за нашата почивка, която е кратка и всичко трябва да е на достатъчно високо ниво.

В това издание на конкурса предизвикателството е едновременно лесно и трудно, но ние вярваме, че за българските интериорни дизайнери и архитекти е вярно твърдението на легендарния италиански дизайнер Джо Понти, че „дизайнът е за любопитните“. Вярваме, защото през 50-те именно той със своите колекции за Ideal Standard задава посоката за превръщането на банята от чисто функционално в жизнено пространство, заявяват организаторите.

СРОКОВЕ

Проектите трябва да са съобразени с определени критерии за всяка категория и да се подадат за участие от 15 октомври 2020 до 10 февруари. Следва гласуване на жури – 11 – 20 февруари 2021 г. и гласуване на публика – 21 – 28 февруари 2021 г. Най-добрите проекти ще бъдат обявени и наградени на 5 март 2021 г.

НАГРАДИ

Тази година общият награден фонд е 13 000 лв.

Наградата за първо място във всяка от категориите, определени от журито e 2000 лв.

Наградата за второ място на журито във всяка от категориите– 1000 лв.

Наградата за трето място на журито – 500 лв.

Отличените от Медийните партньори на конкурса получават годишен абонамент за специализираното списание за архитектура „Detail“.

Наградата на публиката в трите категории – СПА уикенд за двама в България.

ЖУРИ

Проектите ще бъдат оценявани от жури в състав: председател – Христо Караиванов директор продажби Източна Европа арх. Иван Александров, инж. Васил Велчев, арх. Албена Владимирова – Андреева, арх. Радина Гешева, Иван Гроздев, арх. Мирослав Гюнелиев, арх. Мария Давчева и арх. Орлин Давчев, арх. Атанас Динев, арх. Борислав Игнатов, Красимир Капитанов, арх. Гергана Милушева, арх. Пеньо Столаров, арх. Димчо Тилев, арх. Юри Танов, арх. Галина Милкова и Недко Николов.

Указанията и условията за участие са на платформата на конкурса: www.thebathroom.bg

 

Related Articles

В Добрич стартира конкурс за проект на междублокови пространства

„Заедно можем“ е мотото на конкурса на община Добрич за проект на муждублоково пространство. Администрацията предлага на гражданите да кандидатстват със свой проект за...

МРРБ попълва състава на Съвета за развитие на Югозападен регион за планиране

Министерството на регионалното развитие и благоустройството стартира процедура за избор на представители на икономическия сектор и юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) за общественополезна...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ