15 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Започва надграждане на инфо системата на Агенцията по геодезия, картография и кадастър

Промените в Наредба 5 за съдържанието, създаването и поддържането на кадастралната карта и кадастралните регистри вече са финализирани и нормативният акт е публикуван в „Държавен вестник“, информират от МРРБ.

Наредбата ще влезе в сила от 1 октомври. Вече има избран изпълнител за надграждане на информационната система на кадастъра и се очаква работата по обновяването й да стартира до месец.

Съотношението между услуги, заявени по електронен път и на гише, е 50% в полза на електронния портал, уточняват от ведомството. За да се повиши нивото на обслужване, продължава практиката на т.нар. „тайни клиенти“.

Активно се работи и по увеличаването на кадастралната карта, като за пълното покритие на страната остават 5-6% за урбанизираните територии. Напълно завършен е процесът за София. Вървят обществени поръчки за останалите непокрити 12 обособени позиции за над 11 хиляди хектара. До края на октомври се очаква да приключи процедурата по избор на изпълнители и през декември 2021-а да стартира работата по изпълнението на дейностите.

Related Articles

Благоустрояват междублокови пространства в Бургас

Започнаха дейности за благоустрояване на пространствата около блокове 107, 108, 109 и 112 в к-с „Меден рудник“ в Бургас. Те са част от общинската...

В Добрич стартира конкурс за проект на междублокови пространства

„Заедно можем“ е мотото на конкурса на община Добрич за проект на муждублоково пространство. Администрацията предлага на гражданите да кандидатстват със свой проект за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ