12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Започва възстановяване на изгорелите тютюневи складове на Кудоглу в Пловдив

Издадено е строително разрешение за реставриране на изгорелите тютюневи складове на Кудоглу в Пловдив, става ясно от сайта на Общината. Големият пожар, който избухна преди пет години, остави емблематичната сграда в окаяно състояние.

Тютюневите складове на ул. „Иван Вазов“ трябва да бъдат укрепени, реши през декември 2020 година Върховният административен съд, с което потвърди решението на aдминистративния съд в Пловдив.

Основание за това е, че сградите представляват архитектурно-строителна културна ценност и са както индивидуален паметник на културата, така и част от групов архитектурно-строителен паметник на културата в Стария Пловдив.

Италианската фирма „P.И.Π.A“ OOД, която е собственик на складовете има вече разрешение за строеж от община Пловдив за изпълнение на проект „Консервация, реставрация, реконструкция, преустройство и частично надстрояване на съществуващи сгради в жилищна сграда с офиси, магазини и подземни гаражи с трафопост“.

Тъй като предстои хоризонтално укрепване на конструкцията, собствениците на съседните сгради също са уведомени и имаха срок за обжалване в рамките на 14 дни.

 

Related Articles

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...

Ограничават движението в тръбата за Бургас на тунел „Траянови врата“

Ще се почистват стените и пътната настилка в съоръжението От 20:00 часа във вторник /23 април/ до 6:00 ч. в сряда /24 април/ ще се...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ