21 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

Започват проверки на язовирите в област Сливен

Започват проверки на язовирите в област Сливен по заповед на областния управител Марин Христов. Ще бъдат проверени общо 114 водоема.

Проверката ще обхване и двата най-големи язовира в областта „Жребчево“ и „Асеновец.“ В обхвата ѝ влизат и 63 водоема, които са от 1 и 2 степен на потенциална опасност по тристепенната класификация. Те ще бъдат обследвани до 20 септември.

Останалите язовири, които са в трета степен на потенциална опасност се проверяват на всеки 3 години.

Преобладаващата част от водните съоръжения са общинска собственост, 14 се стопанисват от частни сдружения за напояване, а 35 са предадени на Държавното предприятие за управление и стопанисване на язовири.

Целта е да се установи тяхното техническо състояние и да се отстранят евентуални нередности, за да се гарантира безопасната им експлоатация.

Related Articles

С научен форум отбелязват Международния ден за опазване на недвижимото културното наследство

Национална научна конференция под наслов „Културното наследство на Тутракан и неговото място в добруджанската история“ ще се проведе на 18 и 19 април в...

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ