9 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Залесяват зелените площи в Ямбол

Община Ямбол започна залесителна кампания в градските зелените площи. Пъстролистни, червенолистни шестили и кълбовидни акации ще красят изградените нови паркинги на територията на общината. Градският парк ще бъде залесен с магнолии и смърчове.

Дръвчета пъстролистен шестил бяха засадени днес в зелената площ на улица „Пейо Яворов” в квартал „Каргон“, която се намира в близост до автобусната спирка, както и до близката детска площадка в квартала.

Новозасадените дръвчета ще бъдат поддържани от Общинско предприятие „Паркове, зони за отдих и спорт”. Живеещите на улица „Пейо Яворов“ също ще полагат грижи по отглеждането и опазването на фиданките.

Това е поредният етап в облагородяването на района. Със съдействието на Община Ямбол преди месец беше изградена бетонна пешеходна пътека по инициатива и с участието на граждани, живеещи на улица „Пейо Яворов“.

 

Related Articles

Благоустрояват междублокови пространства в Бургас

Започнаха дейности за благоустрояване на пространствата около блокове 107, 108, 109 и 112 в к-с „Меден рудник“ в Бургас. Те са част от общинската...

Обсъждат концепцията за подобряване на транспортната свързаност в Софийска област

На 22 април в 3 общини на Софийска област ще се проведат срещи за подобряването на транспортната свързаност в региона. Обществените обсъждания на концепцията...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ