16 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Започна ремонт на моста в село Кръвеник

Започна ремонтът на мостовото съоръжение над река Стара река в габровското село Кръвеник. Мостът е при 7-ми км на път III-6072 кв. „Острец-Кръвеник – Батошево, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Каменният мост, с дължина 6 метра, е построен в началото на миналия век. Съоръжението е в аварийно състояние и заради това е ограничено преминаването на моторни превозни средства над 3,5 т.

Аварийните дейности бяха възложени още в края на декември 2021 г., но поради тежките зимни условия в района не беше възможно работата да започне веднага.

Аварийно-ремонтните дейности предвиждат укрепване на устоите на съоръжението, както и възстановяване на основата на свода от каменна зидария и на компрометираната стоманобетонна стена.

В около 50-метров участък от третокласния път през съоръжението ще бъде положена нова асфалтобетонова настилка и нови мантинели и парапети. За изпълнение на ремонта ще бъде ограничено движението на всички моторни превозни средства в двете посоки по третокласния път в село Кръвеник.

Трафикът ще преминава по следните обходни маршрути: Пътуващите по път III-6072 по направлението Априлци-Севлиево ще бъдат отклонявани по общинския път, който преминава през махала Табашка, след което ще се връщат на третокласния път.

Шофьорите, които пътуват от Севлиево към Априлци, ще преминават по обособеното обходно трасе в село Кръвеник и ще се връщат на път III-6072. Предвижда се ремонтните дейности да завършат до 10 юни.

Изпълнител е пътноподдържащото дружество на републиканските пътища в област Габрово – ДЗЗД „Консорциум Габрово 19-24“.

Related Articles

Изграждат Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти в с. Голяма Желязна

В троянското село Голяма Желязна започна строителството на Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти. Инициативата “Шарена Задруга” беше обявена още преди година...

Събират опасни отпадъци от домакинствата във Варна

Община Варна организира кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Акцията ще се проведе във всички райони на града и ще продължи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ