12 C
Пловдив
четвъртък, април 18, 2024

Електронна платформа улеснява клиента при сделки с недвижими имоти

Над 300 фирми и специалисти от бранша са се включили към момента в електронния Професионален регистър на агенциите, брокерите и агентите на недвижими имоти. Той дава допълнителна защита на потребителите, като чрез него те могат да изберат посредник при сделката с недвижими имоти, който гарантирано присъства на пазара. Справката в браншовата платформа е напълно безплатна за гражданите.

Чрез Професионалния регистър потребителите имат по-бърз достъп до данни за конкретна компания или професионалист. Всяка една допълнителна информация, която се предоставя на клиента, винаги е в негова полза, защото тя му помага да направи информиран избор. Фирмите в Регистъра предварително са поели ангажимент, че отговарят на определени принципи. Съответно потребителят би могъл да има по-голямо доверие на представените агенции, брокери и агенти“, коментира Игнат Арсенов, директор на Главна дирекция „Контрол на пазара“ към Комисията за защита на потребителите.

Професионалният регистър е поредната стъпка към регулация на бранша на търговията с недвижими имоти и цели изчистване на нелоялните играчи от пазара. Платформата за момента е доброволна, но полага основата за бъдещия задължителен регистър, който ще бъде част от създаването на Камара на брокерите.

Related Articles

Строят модерна зала на Полигона на Столична община

"Осигурихме 700 000 лв. за изграждане на нова модерна зала за обучение в Полигона на общината в Панчарево. В нея ще се провеждат лекции...

Международен студентски конкурс „Нов живот за летището в Балчик“

Архитектурният факултет на ВСУ„Черноризец Храбър“ и Факултета по урбанизъм на Университета по архитектура и градоустройство „Йон Минку“ в Букурещ, организират международен студентски конкурс за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ