15 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Електробуси тръгват по улиците на Казанлък от 1 февруари

Подробна транспортна схема на електробусните линии в града публикува в интернет страницата си община Казанлък. 7 броя електровозила започват да обслужват пътници от първи февруари.

Доставката им стана възможна със спечеления през 2020-а година проект “Интегриран градски транспорт на град Казанлък”. Освен електробусите в града бяха монтирани 23 нови спирки със светлинни информационни табла, които ще уведомяват за движението на новите возила. На 13 от новите спирки на градския транспорт бяха монтирани фотоволтаични панели, с вътрешни табла на които, хората могат да заредят мобилното си устройство, докато изчакват превозното средство.

Изградено бе специално навесно покритие под надлез „Катекс“, където се монтирани и 4 станции за зареждане на електробусите.

В публикуваната транспортна схема на община Казанлък са посочени всички спирки, електробусните линии и часовете им на тръгване и пристигане от и на дадена спирка. За улеснение на казанлъчани е добавена и подробна карта на кварталите на града с всички улици и обществено значими обекти.

 

Related Articles

С 3,5 млн. лв. доизграждат храма в Южния парк

По предложение на министър-председателя акад. Николай Денков правителството отпусна средства за доизграждането на храм „Св. вмчк. архидякон Стефан“ в Южния парк в София. Средствата...

5 млн. лева от ЕС за укрепване на три свлачища във Велико Търново

Община Велико Търново очаква близо 5 милиона лева европейско финансиране за укрепване на три свлачища, които засягат жилищни и промишлени територии и пътища. Проектът е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ