10 C
Пловдив
четвъртък, април 18, 2024

Експерти от 4 държави обсъждат екологията в градска среда в Пловдив

И утре в Пловдив продължава Международната конференция „Градската среда като пространство за реализиране на устойчиви политики”.

Във форума участват експерти от България, Норвегия, Унгария и Чехия. Те ще представят добри практики от своите страни за планиране и управление на зелената система в градска среда, както и за участие на младите хора в определянето на политики в тази сфера.

Акцентите на събитието са:

създаване и съхраняване на зелени площи, опазване на дърветата в градска среда, прозрачно и открито взаимодействие с гражданите в процесите по проектиране и осъществяване на дългосрочните политики за устройствено развитие на градовете, включително спрямо предизвикателствата породени от климатичните промени.

Сред лекторите са лекторите ланд. арх. Невена Цветкова, инж. Томаш Трънка и Любомира Колчева – директор на фондация „ЕкоОбщност“.

Международната конференция „Градската среда като пространство за реализиране на устойчиви политики“ се организира от Фондация „ЕкоОбщност“ и е част от дейностите по проект „Да върнем гражданското си пространство: от местно към европейско ниво“. Целта му е да събере представители на граждански организации и групи, местни власти и експерти, които са заинтересовани и имат отношение към екологията и планирането на градската среда.

Related Articles

НАП напомня: Българите с имоти в чужбина да ги декларират до 30 април

Националната агенция за приходите напомня на българските граждани, които притежават имоти в чужбина, че са задължени да ги декларират в годишната данъчна декларация за...

Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка в „Сарафово“

Съоръжението ще заработи в началото на месец май Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка, която се намира в местността Ъгъла в квартал „Сарафово“. Това е част...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ