13 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Ускоряват процедурите за основния ремонт на пътя Росен – Ясна поляна

Плановете са през септември да започнат строителните дейности

До края на юли ще има избран изпълнител на основния ремонт на 21,4 км от третокласния път III-992 Росен – Ясна поляна. В момента се провежда обществена поръчка, обявена през септември 2022 г., и предстои отварянето на ценовите оферти, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. И уточниха, че това е неоснователно забавена процедура с 10 месеца вследствие на бездействието на предходните ръководства на АПИ и МРРБ.

Целта на новия ръководен екип е максимално бързо, при спазване на законоустановените правила, да приключи обществената поръчка, за да може в кратък срок да има избран изпълнител, подписан договор и издадено разрешение за строеж. Ако няма обжалване на тръжната процедура, през септември 2023 г. ще започне ремонтът на трасето. Индикативната стойност на поръчката е 23 585 100 лв. без ДДС, а средствата са предвидени в бюджета на АПИ.

За ремонта на третокласния път има избран изпълнител и подписан договор за строителен надзор. Обществената поръчка е възложена на ДЗЗД „Трансконсулт Група-БГ“, с участници: „Трансконсулт – БГ“ ООД и „Трансконсулт – ГРУПА“ ЕАД. Стойността на договора е 553 977 лв. без ДДС.

Участъкът, който ще се ремонтира започва от кръстовището с второкласния път II-99 Бургас – Царево, преминава през селата Росен и Веселие, и завършва след с. Ясна поляна. Освен основен ремонт на пътя ще се изградят и две нови мостови съоръжения. Едното е над р. Росенска, а другото при 9-ти км между Росен и Веселие. Устоите и фундаментите на двата моста са компрометирани и това налага изграждането на нови.

До започването на основния ремонт на пътя Росен – Ясна поляна, за осигуряване безопасността на движение на трасето, ще се извършват текущи дейности. През този месец е планирано изкърпване на пътната настилка и премахване на избуялата от дъждовете растителност край пътя.

Related Articles

Фестивалът LUNAR преобразява най-красивите сгради, паркове и площади в София

В ход е подготовката на третото издание на форума В четири поредни вечери, между 9 и 12 май, артисти от цял свят ще разкажат истории,...

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ