12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Европейски хъб в строителството стартира дигитални обучения и услуги за бизнеса

Те ще са безплатни за фирмите под формата на режим на държавна помощ

Камара на строителите в България е инициатор и един от съучредителите на Сдружение „Европейски цифров иновационен хъб в сектор строителство“ в партньорство с Камара на архитектите в България, УАСГ, ВСУ „Любен Каравелов“, Института по механика – БАН, Българска асоциация по управление на проекти в строителството и още няколко големи компании от строителния бранш.

През първото тримесечие на 2024 г. Сдружение „ЕЦИХ в сектор строителство“ ще стартира предоставянето на специализирани обучения по дигитализация и BIM, GIS, различни видове приложни софтуери за архитекти, инженери и строители, както и обучения по безразрушителни методи за изпитване на строителни материали и конструкции и приложение на иновационни технологии. По пътя на цифровизация на компаниите от сектора ще бъдат предоставени и комплекс от услуги за оценка на тяхната цифрова зрялост, услуги за тестване преди инвестиране, ускоряване и достъп до финансиране, както и възможности за участие в събития и срещи от международни мрежи и платформи.

Всички обучения и услуги ще бъдат предоставяни безплатно на фирмите под формата на режим на държавна помощ (приложим режим на Държавна помощ за МСП – чл. 28 GBER).

Related Articles

Фестивалът LUNAR преобразява най-красивите сгради, паркове и площади в София

В ход е подготовката на третото издание на форума В четири поредни вечери, между 9 и 12 май, артисти от цял свят ще разкажат истории,...

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ