25 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Епископската базилика в Пловдив отваря врати за архитектурна работилница

На 30 юли 2023 г. Епископската базилика на Филипопол в Пловдив ще отвори врати за Детска архитектурна работилница. В нейното ателие участниците ще могат да се разходят из улиците на Филипопол – градът, който откриваме под днешен Пловдив. Ще се пренесат назад във времето и ще попаднат в забързания ритъм на античното ежедневие. Ще сравнят картите на съвременния Пловдив и античния Филипопол и ще се научат да се ориентират по тях.

Децата ще се запознаят с основните видове сгради, характерни за римските градове и накрая заедно ще създадат модел на града.

Занятието ще се проведе от 11.00 до 12.30 часа на 30 юли, неделя, в Епископската базилика на Филипопол на бул.“Княгиня Мария Луиза“ №2.

Минималната възраст на участниците е 6 години.

Related Articles

Започва авариен ремонт на поликлиниката в Свищов

Неотложен авариен ремонт и хидроизолация ще бъдат извършени на северната част на покрива на поликлиниката в Свищов. Спешните дейности се налагат поради установен теч,...

Ямбол реализира 3 важни за града проекта

Община Ямбол получи държавно финансиране, което ще бъде насочено към реализацията на три важни проекта за града. Кметът Валентин Ревански и главният счетоводител на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ