22 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Държавата отпуска 100 млн. лева за ремонт на студентски общежития

Държавата отпуска 100 млн. лв. за ремонт на студентски общежития, обяви министър-председателят акад. Николай Денков пред медии в Приморско.

От бюджета се отделят 12 милиона лева за ограждане и облагородяване на три студентски кампуса в столичния Студентски град.

„С програма „Образование“ продължаваме да финансираме студентските практики – нещо, което е изключително полезно за студентите, защото така те срещат пряко работодателите“, отбеляза още премиерът.

Той съобщи и новите размери на студентските стипендии от 1 октомври т.г. Минималната се увеличава с 41% и става 120 лв., а максималната – с 11% и размерът й ще бъде 200 лв. На 400 лева се повишава еднократната награда за отлични постижения.

Related Articles

Приключи ремонтът на Двореца на културата в Перник

Приключиха строително-ремонтните дейности по обновяването на емблематичния за Перник Дворец на културата. В реконструкцията на сградата са вложени над 4,5 млн. лв., като финансирането...

Започва строителството на граничен пункт „Струмяни-Берово“

Реалното изпълнение на проекта за строителство на граничния пункт „Струмяни-Берово“ между България и Република Северна Македония е вече в ход. Инвестицията е на стойност...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ