12 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Държавата ще финансира изграждането на детски кътове на работното място

Министерството на труда и социалната политика обяви като свой приоритет политиките за подкрепа на семейството и жените и постигане на баланс между личния и професионалния живот. Затова стартира процедура „Детски кътове“, по която след две седмици частни работодатели и формирования на изпълнителната и местната власт ще могат да кандидатстват с проекти за създаване на детски кътове на работното място.

За тази цел към компаниите ще бъдат отпуснати 15 млн. лв. по ОП „Развитие на човешките ресурси“, обяви зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова.

В създадените детски кътове децата на служителите ще получават почасови или целодневни услуги. Всеки детски кът трябва да осигурява необходимата среда за полагане на грижи за поне 15 деца. За детегледачи ще бъдат наемани безработни, регистрирани в Бюрата по труда, които при необходимост ще преминават обучение.

​​​​По проектите държавата ще поеме възнаграждението на детегледачите за период до 12 месеца. Минималният размер на финансовата подкрепа от за създаване на детски кът на работното място е 50 000 лв., а максималният – 150 000 лв.

Related Articles

Първата градска градина в България, създадена 1878 г. в Пловдив, грейва след основен ремонт

От 19 до 21 април ще бъдат празниците за официалното откриване на обновения парк Церемонията по откриването на обновения парк в Пловдив, който е Първата...

До 15-и май започва ремонтът на Дюлинския проход

До 15-и май ще започне ремонтът на 34 км от III-906 през Дюлинския проход. Трасето, което ще се рехабилитира, е между с. Старо Оряхово...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ