12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Дострояват изнесена база на Тракийския университет в Старозагорски бани

В ход са строително ремонтните дейности на учебната база на Тракийския университет в Старозагорски минерални бани. Корпусът е започнат да се изгражда преди 30-ина години с идея да е изнесена база за различни мероприятия и форуми на учебното заведение. Преди 7 години обектът е замразен. За довършването му са необходими над 3 милиона лева, които университетът е подсигурил.

Базата е на 3 етажа с партер и сутерен. Тя ще разполага с конферентни и многофункционални зали, учебни семинарни зали и кабинети, кухненски блок със столова, вътрешен басейн, стаи и апартаменти за отдих.

Срокът за изпълнение по договор със строителната фирма е 540 календарни дни, но се очаква корпусът да бъде пуснат в експлоатация още през 2022 година.

Related Articles

Благоустрояват междублокови пространства в Бургас

Започнаха дейности за благоустрояване на пространствата около блокове 107, 108, 109 и 112 в к-с „Меден рудник“ в Бургас. Те са част от общинската...

Проект: Полети до Рим и Милано от Летище Пловдив

Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските Рим и Милано обсъдиха на Летище Пловдив. На срещата присъстваха председателят на Конфиндустрия България...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ