13 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Дълговете на водните дружества в Добрич и Шумен ще бъдат погасени

Жителите на областите Добрич и Шумен няма да останат без вода, тъй като дълговете на двете ВиК дружества към „Енерго – Про Варна“ ще бъдат погасени от „Българския ВиК холдинг“ ЕАД в договорения срок – 30 септември 2020 г. Това съобщава изпълнителният директор на холдинга Илиян Илиев по повод информация от „Енегро – Про Варна“, че подготвя спиране на енергоподаването към двата ВиК оператора заради дълг от 10,5 млн. лв.

Илиян Илиев посочва, че дълговете са натрупани през изминалите години, тъй като водата в двете области се добива чрез помпи. В същото време цената на ВиК услугата не може да надвишава прага на социална поносимост.

Двата водни оператора изпълняват задължението си за разплащане на текущите фактури за ток.

Българският ВиК холдинг“ ЕАД беше създаден с решение на правителството през януари 2020 г. Една от основните му задачи е да подпомага ВиК дружествата в тежко финансово състояние, както и инвестициите във ВиК инфраструктура с цел подобряване на услугата за населението.

Related Articles

Български проект спечели тазгодишната награда Новия европейски Баухаус

Проектът „Паркът” или „ From Concrete to Culture“ на фондация „Колективът” спечели отличие на тазгодишното издание на наградите за намеси в градска среда "Нов...

Втори сме по ръст на цени на жилищата в ЕС

На фона на охлаждането на имотния пазар в редица европейски държави у нас цените на имотите продължават да растат. Според Евростат България е на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ