12 C
Пловдив
четвъртък, април 18, 2024

Дубай постави нов рекорд с най-големия фонтан в света

Дубай постави нов световен рекорд с последната си атракция – фонтана „Палм фаунтин“. Той разполага с многоцветни светлини и силни водни струи, изстрелвани към нощното небе. Съоръжението бе вписано в книгата на рекордите като най-големия правен някога фонтан, предадоха „Ройтерс“ и „Франс прес“. Откриването на бляскавата водна атракция в Обединените арабски емирства беше предавано на живо по целия свят.

Фонтанът „Палм фаунтин“ е с площ от от 1300 квадратни метра и е разположен на изкуствения остров „Палм джумейра“ край Дубай.

Фонтанът е украсен с над 3000 лед светлини и ще работи целогодишно. На всеки 30 минути ще има триминутен спектакъл с водни струи, светлини и цветове.

Миналата година емирството беше посетено от над 16 милиона туристи и предвиждаше тази година да посрещне 20 милиона, преди да бъде тежко засегнато от заразата от коронавирус.

Related Articles

Лифт до крепостта „Патмос“ става обект от първостепенно значение за Ардино

Общинските съветници в Ардино гласуваха предложението на кмета инж. Изет Шабан кабинковият лифт от с. Стар Читак до крепостта "Патмос" да бъде обявен за...

След решение на съда: “Куршум джамия” остава собственост на Карлово

“Куршум джамия” остава собственост на Карлово, потвърди Върховният касационен съд, като не допусна до касационно обжалване и остави в сила решение на Пловдивския апелативен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ