25 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

До края на август трябва да е готова новата сграда на Френската езикова гимназия в София

До края на август трябва да бъде окончателно приключен проектът за разширение и цялостна модернизация на новата сграда към Френската езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин“ в София. Това съобщи кметът Йорданка Фандъкова по време на проверка на строителните дейности на обекта. По думите й новата учебна година ще бъде открита в обновена и разширена сграда, която предоставя подходящи условия за учениците и учителите на една от най-добрите гимназии в София – с голяма спортна зала, нова училищна библиотека, модерни кабинети и класни стаи.

Разширението на гимназията е с три тела – четириетажен учебен корпус за 6 класни стаи, 3 кабинета, библиотека и помощни помещения и двуетажен спортен комплекс с многофункционална спортна зала.

Съществуващата сграда е цялостно обновена с изпълнение на дейности по топлоизолиране на фасадите, извършва се и подмяна на отоплителната инсталация, на ел. инсталация и довършителни работи.

„В процеса на изпълнение взехме решение да включим и дейности, които не бяха предвидени, с цел да завършим изцяло обновяването на съществуващата сграда. Финансирането е осигурено от общинския бюджет като собствено финансиране по проект по ОП „Региони в растеж“ за изграждане и основен ремонт на 26 училища и детски градини на територията на София“ – посочи кметът.

Експерти на Столична община приоритетно извършват контрол върху строителните дейности, тъй като качеството на изпълнението е от водещо значение за нас. С помощта и на ръководството на училището, заедно със строителя преминаваме буквално през всеки един детайл, така че, когато в края на месец август завършим обекта, всички страни да бъдат доволни от свършената работа“ – подчерта зам.-кметът по строителство в Столична община инж. Ангел Джоргов.

Related Articles

Стартира информационен сайт за въвеждане на еврото у нас

Министерството на финансите стартира информационен сайт, посветен на въвеждането на еврото в България. Целта на електронната страница е да бъде полезен и сигурен източник...

Архитектурният съвет на Европа с изложба в София

Пътуващата изложба на Архитектурния съвет на Европа (АСЕ) „20 архитектурни проекта срещу климатичните промени“ гостува в София по покана на Камарата на архитектите в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ