11 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

До края на годината: Започва изграждането на нова метростанция между „Сливница“ и „Обеля“

До края на годината ще започнем изграждането на нова метростанция, разположена между метростанциите „Сливница“ и „Обеля“. Приет е подробният устройствен план, който гарантира строителството на новата станция, която ще обслужва кв. „Обеля-1“ и кв. „Модерно предградие“. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Новата метростанция, освен че ще осигури достъп до метрото на живущите в района, ще е ключова и за връзка на Метрополитен с Националната жп мрежа. Станцията ще бъде оформена като интермодален хъб с новата жп гара „Обеля“ и нова автогара за автобусите от западното направление. Предложихме изграждането на новата метростанция да бъде включено в Оперативна програма „Транспортна свързаност“ 2021 – 2027 г.“, каза още кметът. Тя посочи още, че очаква подкрепа и за разширението на метрото към „Софийския околовръстен път“ с две станции през район „Люлин“.

„За съжаление, планът за разширение на Третата линия през район „Слатина“ беше обжалван от няколко граждани. Надявам се, че Съдът ще разгледа казуса в най-кратки срокове, за да не се спира строителството на проект, който се очаква от хиляди софиянци“ – заяви още Фандъкова.

Related Articles

Изложба за историята на храм „Св. Димитър“ и благородното дело на пловдивските Димитровци

Изложба, посветена на храм „Свети Димитър“ може да бъде разгледана от днес в централното фоайе на Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив. Манастирският комплекс...

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ