22 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Доизграждат храм, започнат преди 15 години в Бобов дол

Община Бобов дол заложи средства за доизграждането на храма „Св. Богородица“ в центъра на миньорския град, информира БНР. Строежът на църквата е започнат през 2006 г., но по редица причини е все още във фаза „груб строеж“.

Това е вторият храм в Кюстендилско, изграждан от Общината. Първият – „Св. Петка“ – се намира в Невестино. Той беше осветен през лятото на миналата година.

Изграждането на храма „Св. Богородица“ в центъра на Бобов дол е благословено от двама патриарси – техни светейшества Максим и Неофит.

Повече от десетилетие обаче е само на основи – на около 160-170 кв. метра. През 2016 година строителството на храма беше възобновено, но пак спря.

Всички документи за изграждането на черквата са вече с изтекъл срок, затова се е наложило да се вадят нови документи. На този етап Общината има готовност храмът да бъде довършен.

Related Articles

Благоустрояват крайречната зона по р. Янтра в Габрово

Благоустрояването на крайречната зона по р. Янтра е включено в Концепция за интегрирани териториални инвестиции на Община Габрово. В тази връзка се състоя публично...

Модернизират осветлението в 14 столични района

Столичната община ще кандидатства по проект за модернизация на системата за изкуствено осветление в 14 района на София. Предложението предстои да бъде одобрено на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ