11 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Започва строежа на две нови детски градини в община Варна

Започва изграждане на две нови детски градини в община Варна, съобщават от администрацията в морския град. Първата от тях е на ул. “Хъшове“ №2 в район „Одесос“. Проектът е за четири групи за 100 деца, физкултурен салон, кухненски блок и котелно стопанство на обща стойност 3,3 млн. лв. лева без ДДС. Средствата са осигурени от Програмата на МОН за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 г., и допълнително финансиране от Община Варна. В момента се извършва разчистване и подготовка на терена за строителството.

Вторият проект е за нова сграда за детска градина „Ран Босилек“ в село Тополи в община Варна. Той предвижда строителство на 5 градински групи и една яслена, с общ капацитет от 150 места.

Предстои изграждането на три площадки в детските градини „Щастливо детство“, „Валентина Терешкова“ в Аспарухово и „Ран Босилек“ в село Константиново, варненско. В други две детски градини с финансова помощ от Американското посолство са изградени площадки за игри – ДГ „Детска радост“ и ДГ „Детски свят“. На тези обекти предстоят довършителни дейности.

Снимка: Община Варна

Related Articles

Първата фотоволтаична система върху общинска сграда изградиха във Враца

Със собствени бюджетни средства Община Враца изгради първата си фотоволтаична система за собствено потребление върху общински обект, съобщиха от местната управа. Централата е разположена...

Нова детска градина в кв. „Малинова долина“ в София отвори врати

Започнаха заниманията на децата в четири групи в новата детска градина в кв. "Малинова долина" в София. Тя е реализирана върху общински имот с...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ