15 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

От 2024-а: Спират от движение десетки асансьори в страната

Спират от движение десетки асансьори в страната от началото на следващата година. За това предупредиха техници от фирмите за поддръжка пред БНТ. Според европейския стандарт всяко устройство трябва да има монтиран предпазен щит, липсата на такъв обаче ще наложи заключването на голяма част от асансьорните уредби. Щитът се монтира под кабината, трябва да издържа на натоварване и се задейства, когато закъса асансьорът. Така хората са предпазени да не паднат в асансьорната шахта, уточняват специалисти.

Много голям брой от асансьорните системи в страната са на повече от 50 години, при част от тях задължителната профилактика е била подценявана и паркът като цяло не е в най-доброто си състояние.

От гилдията алармират и за остър недостиг на асансьорни техници в цялата страна, което предполага, че асансьорите остават без професионална поддръжка.

Related Articles

Балчик събира архитекти от 5 държави

Първият семинар от Международната програма за разширяване на образователния обмен в опазването на недвижимото културно наследство среща архитекти от Франция и 4 черноморски страни...

Ускоряват строителството на Околовръстния път на Пловдив

Напредва логистичната работа по изграждането на Околовръстния път на Пловдив – проект, по който има голямо изоставане според зам.-министъра на регионалното развитие Николай Найденов. Проектът...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ