16 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Започна реконструкция на над 4 км водопровод в Сливен

Над 101 000 жители от град Сливен и прилежащи населени места ще бъдат с подобрен достъп до водоснабдяване след изпълнението на ВиК проект в региона. Даден е вече старт на дейностите за изграждане и реконструиране на 4,3 км водопроводна мрежа в Сливен като част от изпълнението на проект: „Доизграждане и рехабилитация на водоснабдителната и канализационната инфраструктура в агломерации с население с над 10 000 еквивалент жители, попадащи в обхвата на обособената територия на „Водоснабдяване и Канализация – Сливен“ ООД”.

Проектът се финансира по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ и е на стойност от над 30 млн. лв. Бенефициент е „Водоснабдяване и канализация – Сливен“ ООД.

Дейностите включват и подмяна на 19 водни помпени агрегата, ремонт и подмяна на тръбни връзки на резервоари, ремонт на шахти и др.

Related Articles

Проф. д-р арх. Тодор Булев представя „София – град на мечтите“ в изложба

В изложбата „София – град на мечтите” проф. д-р арх. Тодор Булев показва своите вече повече от 50-годишни творчески търсения (1974-2024) за градската среда,...

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ