11 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

Криза: Разпродават имоти в Испания на цени под 50 хил.евро

Агенция за недвижими имоти е пуснала атрактивни оферти за продажба на над 1000 жилища на намалени цени в Испания, информират Noticia.ru и pariteni.

Най-евтиният апартамент с две спални струва само 23 610 евро. Той се намира в град Калера и Чозас в провинция Толедо. Общо около 100 апартамента са на цена под 50 000 евро. Те се намират в Толедо, Гуадалахара, Авила, Кастельон, Валенсия и други провинции.

Според анализатори става дума за имоти с ипотека или такива, чиито собственици са финансово притиснати заради кризата и пандемията и разчитат на къса продажба на номиналната стойност на имота.

На пазара на недвижимости в Испания съвсем не липсват и тузарски имоти на солидни цени. Като например двуетажен апартамент на Сан Франциско де Салес в Мадрид, който е обявен за продан срещу 1,68 милиона евро.

Проучване наскоро показа, че най-скъпите региони за купуване на ново жилище в Испания са Каталуния, където офертите са за 3 992 евро на кв. м, Мадрид – 3 682 евро и Страната на баските – 2 762 евро.

 

Related Articles

Изложба за историята на храм „Св. Димитър“ и благородното дело на пловдивските Димитровци

Изложба, посветена на храм „Свети Димитър“ може да бъде разгледана от днес в централното фоайе на Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив. Манастирският комплекс...

С научен форум отбелязват Международния ден за опазване на недвижимото културното наследство

Национална научна конференция под наслов „Културното наследство на Тутракан и неговото място в добруджанската история“ ще се проведе на 18 и 19 април в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ