22 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

В Силистра: Започна ремонт на стадион „Луи Айер“

С осигурени от Министерския съвет 1 600 000 лева започна основен ремонт на стадион „Луи Айер“в Силистра. По проект ще бъде изградена автоматизирана поливна и дренажна система на футболното игрище, ще се подмени настилката на лекоатлетическата писта с ИААФ настилка, ще бъдат изградени два тенис корта с акрилна настилка, игрище за футбол на малки вратички с настилка от изкуствена трева. Ще се ремонтира също така и прилежащата сграда от източната страна на стадиона.

Освен това ще бъдат подменени 2 000 седалки, като се възстановят настилките около тях, и ще се освежи централният вход на стадиона.

Предстои още ремонт или подмяна на водопроводната, канализационната и електрическата инсталации, както и подмяна на дограма, хидроизолация по покриви, тераси, спомагателни и съпътстващи дейности, възстановяване на обрушени участъци и освежаване на фасадата на основната сграда на обекта.

Снимка: Димитър Пецов

Related Articles

Събират опасни отпадъци от домакинствата във Варна

Община Варна организира кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Акцията ще се проведе във всички райони на града и ще продължи...

Ямбол реализира 3 важни за града проекта

Община Ямбол получи държавно финансиране, което ще бъде насочено към реализацията на три важни проекта за града. Кметът Валентин Ревански и главният счетоводител на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ