9 C
Пловдив
четвъртък, април 18, 2024

Готова е първата картография на българската индустрия

Министерството на икономиката и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия са готови с първа картография на българската индустрия. Картата е изготвена в партньорство с Българската работодателска асоциация „Иновативни технологии“, информират от двете ведомства.

Проектът съдържа информация с данни и подробни карти на 14 индустрии в страната, сред които автомобилна, IT, аутсорсинг, енергийна, машинна, мехатроника, хранително-вкусова, козметична, текстилна, водна и морска, мебелна, биотехнологии, възобновяеми енергийни източници и образование.

Картографирането на индустрията е свободно достъпно на специален сайт, който позволява избор на една или няколко индустрии, които визуализират на картата на страната всеки производител в конкретния сектор.

„БГ индъстри мап“ дава възможност да се избира още между представяне по брой заети или оборот, търсене по име на конкретна фирма и предоставя информация на ЕИК броя служители, приходите и нетния резултат на компанията.

 

Related Articles

Лекции, работилници и конкурси в Седмицата на ландшафтната архитектура

започва на 22 април в Лесотехническия университет в София, информират организаторите. Програмата е богата и включва различни тематични активности. Предизвикателство за студентите е...

Одобриха визията за новата многофункционална зала в Казанлък

Проектанти на спортното съоръжение са "Киряков Архитекти" Одобриха визията и функционалността на новата спортна зала, която предстои да бъде изградена в Казанлък. На обсъждането на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ