18 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Готвят нова отсрочка за общините без Общ устройствен план

Над 130 малки и големи общини у нас все още нямат влязъл в сила Общ устройствен план, а до изтичането на срока – 1 януари 2021 г. остават по-малко от два месеца.

Това създава пречка за развитието на инфраструктурата, на бизнеса, на строителството, на предприемачеството и не позволява развитието на икономическите процеси в тях. Поради тези причини депутати обмислят поредна отсрочка за изостаналите общини като им дават възможност дар изготвят и приемат ОУП до още две години – до 2023-а.

С удължаването на срока общините ще имат възможност, не само за преотреждане на земеделски земи за стопански и икономически цели, но и за приемане на Общ устройствен план.

 

Related Articles

С 3,5 млн. лв. доизграждат храма в Южния парк

По предложение на министър-председателя акад. Николай Денков правителството отпусна средства за доизграждането на храм „Св. вмчк. архидякон Стефан“ в Южния парк в София. Средствата...

Над 180 фирми от Европа и Азия ще участват в Архитектурно-строителна седмица 2024

След броени дни- на 3 април се открива мащабното за строителния сектор изложение Архитектурно-строителна седмица. До 6 април в залите на Интер Експо Център...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ