16 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Германска компания ще строи завод за електрически нагреватели в Русе

Германска компания за отоплителни и климатични системи за автомобили ще инвестира в производството на електрически нагреватели в България, съобщиха от компанията.

Новият завод ще бъде построен в Русе до края на лятото на 2023 г. Размерът на инвестицията на този етап не се уточнява.

С тази стъпка компанията отговаря на силно нарасналото търсене на европейския пазар.

При избора на локация са натежали добрите транспортни връзки на Русе, както и наличието на квалифицирани работници, които се подготвят в местния технически университет.

Компанията е избрала парцел с площ от около 80 хил. кв. метра в русенската индустриална зона „Слатина“ в източната част на града.

През следващите месеци ще бъде построена нова сграда, за да може производството на нисковолтови и високоволтови нагреватели да започне до края на 2023 г. За да задоволи високото търсене, временно решение за производство ще стартира в Русе през януари 2023 г. до окончателното завършване на новата сграда.

Когато стартира производството, екипът в Русе ще има около 150 служители. През следващите години персоналът се предвижда да нарасне до 500 служители.

Related Articles

Втори сме по ръст на цени на жилищата в ЕС

На фона на охлаждането на имотния пазар в редица европейски държави у нас цените на имотите продължават да растат. Според Евростат България е на...

Представят проекта за ревитализация на Колодрума в Сливен

Община Сливен ще представи проекта за ревитализация на Колодрума на 24 април – сряда. Срещата на кмета Стефан Радев и общинските специалисти с проектанти,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ