11 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Държавата ще финансира изграждането на детски кътове на работното място

Министерството на труда и социалната политика обяви като свой приоритет политиките за подкрепа на семейството и жените и постигане на баланс между личния и професионалния живот. Затова стартира процедура „Детски кътове“, по която след две седмици частни работодатели и формирования на изпълнителната и местната власт ще могат да кандидатстват с проекти за създаване на детски кътове на работното място.

За тази цел към компаниите ще бъдат отпуснати 15 млн. лв. по ОП „Развитие на човешките ресурси“, обяви зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова.

В създадените детски кътове децата на служителите ще получават почасови или целодневни услуги. Всеки детски кът трябва да осигурява необходимата среда за полагане на грижи за поне 15 деца. За детегледачи ще бъдат наемани безработни, регистрирани в Бюрата по труда, които при необходимост ще преминават обучение.

​​​​По проектите държавата ще поеме възнаграждението на детегледачите за период до 12 месеца. Минималният размер на финансовата подкрепа от за създаване на детски кът на работното място е 50 000 лв., а максималният – 150 000 лв.

Related Articles

Умни пътни знаци следят дали шофьорите чатят по време на път

Пилотни версии на умни пътни знаци вече се появиха в реалната пътна мрежа, предаде Нова телевизия. Те са със специално проектиран софтуер и използват...

В Плевен: Започна акция по облагородяване на зоопарк „Кайлъка“

Община Плевен, съвместно с общинското предприятие „Акварел“, доброволци и приятели, стартира кампания за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“. Идеята е с общи усилия да направим...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ