22 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

В Япония избраха йероглифа на 2020-а година

Йероглифът със значение „тясно“ или „близко“ е избран като символ на отиващата си 2020 г. в Япония. Това съобщи Японската федерация за тестване на йероглифични умения, която е провела гласуване сред населението на страната.

Изборът се дължи на факта, че в Япония, на фона на пандемията от коронавируса, изразът „Mitsu no Mitsu“, който се изписва с йероглиф „тясно“, стана много популярен. Само по себе си това е съкратена версия на трите фрази „ограничени пространства с лоша вентилация“, „тесни пространства с голяма тълпа от хора“ и „близък контакт между хората“. Всички те съдържат посочения йероглиф.

Именно тези три неща японските власти настояват да се избягват през цялата пандемия. Този израз често се използва от длъжностни лица по време на публични прояви. Много плакати с изображението на „Mitsu no Mitsu“могат да бъдат видени в градовете, призовавайки гражданите да вземат предпазни мерки като избягват тесни пространства и близък контакт между хората.

Related Articles

Скок на цените на жилищата у нас

Цените на жилищата в страната са се увеличили с 1,2% през четвъртото тримесечие на 2023 г. спрямо предходното тримесечие. Най-голямо увеличение е регистрирано в...

Изграждат Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти в с. Голяма Желязна

В троянското село Голяма Желязна започна строителството на Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти. Инициативата “Шарена Задруга” беше обявена още преди година...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ