22 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

В серия срещи МРРБ представя мерките за енергийна ефективност по Националния план за възстановяване и устойчивост

Министерството на регионалното развитие и благоустройството стартира серия от обществени консултации на Интегрираната програма за енергийна ефективност, която ще се изпълнява в рамките на Националния план за възстановяване и устойчивост по инструмента „Recovery and Resilience Facility“ на Европейската комисия. Срещите ще се провеждат онлайн и в тях ще участват министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и заместник-министър Деница Николова.

По програмата са планирани инвестиции от 3 млрд.лв. в мерки за енергийна ефективност на обществени, частни и индустриални сгради, системи за улично осветление.

МРРБ е ангажирано в изготвянето и изпълнението на интегрирана програма за енергийна ефективност с 4 компонента- публични, жилищни , промишлени сгради и външно осветление в публични пространства с период на изпълнение 2021-2026 г.

Срещите стартират на 11 ноември с представителите на Националното сдружение на общините и ведомства, участвали в подготовката на апликационната форма –Министерството на културата, Министерството на енергетиката, Министерството на младежта и спорта, МВР и др.

На 12 ноември е предвидена консултация с представителите на камари и браншови организации като Камара на архитектите в България, Камара на инженерите в инвестиционното проектиране, Камара на строителите в България и др.

На 13 ноември е срещата с юридически лица с нестопанска цел, работещи в сферата на енергийната ефективност, а на 16 ноември програмата ще бъде обсъдена с представители на бизнеса в сектора.

Related Articles

Нестандартно: Ученичка от Айтос направи Айфеловата кула от дървени пръчици

Вдъхновила се от френската култура и архитектура Дамла Кемик - ученичка от XII клас от Айтос направи макет на Айфеловата кула от 1000 дървени пръчици....

Започва строителството на граничен пункт „Струмяни-Берово“

Реалното изпълнение на проекта за строителство на граничния пункт „Струмяни-Берово“ между България и Република Северна Македония е вече в ход. Инвестицията е на стойност...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ