16 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

„Пътинженеринг“ спечели поръчката за реконструкцията на ключова улица в Пловдив

Пловдивската фирма „Пътинженеринг“ е спечелилата поръчката за реконструкцията на ключовата за Пловдив ул. „Даме Груев“. Заданието е на стойност 6 207 500 лв. без ДДС и за нея кандидатстваха осем фирми. „Пътинженеринг“ е дала най-ниска цена – 6 157 615 лева без ДДС. В края на миналата седмица е било подписано решението за избор на изпълнител и ако няма обжалване от другите кандидати в законовия 14-дневен срок Община Пловдив ще сключи договор с фирмата. Поръчката е на инженеринг и се очаква изпълнението да започне в началото на 2021 г.

Реконструкцията на ул. „Даме Груев“ ще се реализира на три етапа: от бул. „Македония“ до ул. „Охрид“, от ул. „Охрид“ до „Тодор Александров“ и от ул. „Тодор Александров“ до надлез „Родопи“.

До старта на реконструкцията трябва да приключи отчуждаване на 4 имота до кино „Въстаник“. До него по проект трябва да има зелена зона, а в западната част на новата улица ще бъде изграден парк.

Related Articles

Изложба за историята на храм „Св. Димитър“ и благородното дело на пловдивските Димитровци

Изложба, посветена на храм „Свети Димитър“ може да бъде разгледана от днес в централното фоайе на Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив. Манастирският комплекс...

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ