16 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

В Русе започна изграждането на нова спортна зала с басейн

Първа копка за изграждането на спортна зала с плувен басейн бе направена в русенския квартал „Дружба“. „Това ще бъде една от най-модерните спортни бази в града“ заяви заместник-кметът Енчо Енчев при старта на строителните дейности. Комплексът ще бъде изграден в двора на СУ “Васил Левски”

На церемонията присъстваха още заместник-кметът Магдалина Илиева, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, началникът на РУО- Русе Росица Георгиева, настоящият директор на училището Красимира Иванова, както и доскорошният – Галин Ганчев.

Ръководството на общината се надява обектът да бъде изграден по-бързо от предвидените 5 години. Според изпълнителя – русенската фирма „Адис Калинов“, залата може да е готова до 3 години.

Това е единият от двата големи инфраструктурни проекта, които ще се реализират на територията на СУ „Васил Левски“. През пролетта започва строежът и на новия училищен корпус.

Спортният комплекс ще има игрално поле за хандбал и трибуни за 600 места, плувен комплекс, разположен в сутеренното ниво, съблекални за отборите, стаи за треньори, съдии, лекари и учители. Залата ще разполага и със СПА център с фитнес зала и комфортни фоайета.

Ще бъде осигурена достъпна среда за хора с увреждания до всички нива в сградата

 

Related Articles

5 млн. лева от ЕС за укрепване на три свлачища във Велико Търново

Община Велико Търново очаква близо 5 милиона лева европейско финансиране за укрепване на три свлачища, които засягат жилищни и промишлени територии и пътища. Проектът е...

От април: Airbnb забранява на собствениците да слагат камери в имотите

Платформата "Еърбиенби" (Airbnb) забранява на отдаващите под наем жилища да поставят охранителни камери във вътрешни помещения, съобщи базираната в Сан Франциско компания, цитирана от...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ