15 C
Пловдив
четвъртък, април 18, 2024

Въвеждат нова организация на движението по пътя Габрово-Шипка-Казанлък

Във връзка с честванията на Националния празник на България – 3 март е въведена следната временна организация на движение по пътя Габрово-връх Шипка-Казанлък. За времето от 22:00 часа на 2 март до 17:00 часа на 3 март, ще бъде ограничено движението на транзитно преминаващите моторни превозни средства през прохода Шипка.

Транзитното движение ще се пренасочи към Прохода на Републиката. Забраната не важи за организирания междуградски автобусен транспорт от редовни пътнически линии, движещ се по утвърден маршрут.

Движението до връх Шипка на 3 март, от север и от юг, ще се осъществява еднопосочно:

– от 5:30 до 13:00 часа от Габрово и от Казанлък към връх Шипка

– от 13:00 до 17:00 часа от връх Шипка обратно към Габрово и към Казанлък

Паркирането на автомобилите в района на връх Шипка ще става по разпореждане на полицейските екипи.

В памет на загиналите за свободата на България, на 3 март в Габрово, от 09:30 часа ще бъде отслужена панихида в храм „Успение на Пресвета Богородица“, а в 10:00 часа ще бъде издигнат националният флаг на пл.“Възраждане“.

Related Articles

НКЖИ и БДЖ прехвърлят имоти в полза на община Пловдив

Кметът на Пловдив Костадин Димитров подписа споразумението с НКЖИ за прехвърляне на имоти от държавната компания в полза на община Пловдив. Допълнителното споразумение е гласувано...

Лифт до крепостта „Патмос“ става обект от първостепенно значение за Ардино

Общинските съветници в Ардино гласуваха предложението на кмета инж. Изет Шабан кабинковият лифт от с. Стар Читак до крепостта "Патмос" да бъде обявен за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ