17 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Внимание! Затворени пътища, свлачища и срутища, заради дъжд и сняг в много региони

Пътят София – Самоков ще бъде затворен днес заради опасни и падащи камъни след голямото срутване на скали край Кокаляне. Алпинисти ще обезопасяват трасето, а движението вече е спряно. Надеждите са около 16 ч. пътното платно да бъде разчистено, за да се пусне движението, казаха за БТВ от бригадата алпинисти, ангажирана с обрушването. Апелът към шофьорите е да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по този път, защото е опасен. Възможно е и на други участъци да има срутване.

Много от населените места в Смолянско също пострадаха от обилните валежи през последните денонощия. Бедстват общините Смолян, Рудозем, Неделино, Борино, частично и община Девин, предаде БНТ.

Пътят Смолян – Девин е затворен заради подкопаване на 4-5 места, обходният маршрут е през Кричим. Тази нощ има няколко сигнала за свлачища. Пътят да село Мугла е отворен само за високопроходима техника. Пътят за село Киселчово е в много лошо състояние, за съжаление на две места той е просто непроходим. Мостът към една от махалите е отнесен от реката така че проблемите продължават.

Към високопроходимите села вече е започнал снеговалеж, което значи, че почвите ще замръзнат. В село Стойките, където имаше две свлачища, няма пострадали хора, а само недвижима и движима собственост. Едното свлачище вече е премахнато, но другото продължава да е активно. Пожарникари и доброволци от Смолян са стигнали до село Мугла. Пътят до селото вече е освободен, всички продукти от първа необходимост са осигурени за хората в Смолянско.

Related Articles

Благоустрояват междублокови пространства в Бургас

Започнаха дейности за благоустрояване на пространствата около блокове 107, 108, 109 и 112 в к-с „Меден рудник“ в Бургас. Те са част от общинската...

Втори сме по ръст на цени на жилищата в ЕС

На фона на охлаждането на имотния пазар в редица европейски държави у нас цените на имотите продължават да растат. Според Евростат България е на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ