13 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Община Сандански изгражда фотоволтаична централа на административната си сграда

Соларните панели ще захранват и част от уличното осветление

Сградата на Община Сандански ще има нова фотоволтаична електроцентрала. Тя ще бъде изградена чрез монтаж на фотоволтаични панели върху съществуващия скатен покрив на административното здание.

Върху метална конструкция ще се поставят 33 фотоволтаични панела, като общата мощност на централата ще бъде 15кW. Изградената система ще осигурява висока производителност, като очакваните ползи от нея са покриване на около 21% от годишните нужди от електроенергия на сградата.

За захранване на част от уличното осветление на град Сандански се изгражда фотоволтаична централа и на покрива на сградата на „Стройкомтранс“ ЕООД, като вече е извършен монтажът на панелите.

Ще има два независими блока, всеки с мощност 7,5 kWp. Първият ще захранва уличното LED осветление на ул. „Асен Златаров“, ул. „Димитър Полянов“, ул. „Стефан Стамболов“, ул. „Тодор Каблешков“, ул. „Бистрица“, ул. „Панайот Волов“, ул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Ген. Гурко“ в града. Вторият блок ще захранва осветлението на ул. „Любен Каравелов“, ул. „Първи май“, ул. „Радецки“, ул. „Трети март“, ул. „Александър Батенберг“, ул. „Станке Димитров“, ул. „Георги Бенковски“, ул. „Лагадина“, ул. „Вардар“, ул. „Места“ в град Сандански.

Related Articles

Умни пътни знаци следят дали шофьорите чатят по време на път

Пилотни версии на умни пътни знаци вече се появиха в реалната пътна мрежа, предаде Нова телевизия. Те са със специално проектиран софтуер и използват...

МРРБ попълва състава на Съвета за развитие на Югозападен регион за планиране

Министерството на регионалното развитие и благоустройството стартира процедура за избор на представители на икономическия сектор и юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) за общественополезна...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ