9 C
Пловдив
четвъртък, април 18, 2024

Община Благоевград запазва терена на бившите казарми

Финализирана е цялата законова процедура за запазване на терена на бившите казарми в Благоевград като общинска собственост, съобщиха от администрацията на местната управа.

Общината е изработила Подробен устройствен план – План за регулация и застрояване на терена, има издадено и разрешение за промяна предназначението на три броя сгради, разположени в имота. На място предстои да бъдат обособени музей, Интер експо и конгресен център, както и зала за спорт.

С направените промени, на практика, Община Благоевград вече е изпълнила постановление на Министерски съвет и по този начин запазва правото си на собственост.

Предвижда се там да бъде изграден и православен храм.

Целта на кмета Илко Стоянов е проектът за облагородяване на парк „Македония“ да бъде разгърнат в целия му потенциал, което ще бъде в полза на жителите и гостите на града.

62 дка от терена на бившите казарми бяха прехвърлени от Министерство на отбраната на Община Благоевград, с решение на МС през 2016 г.

Related Articles

НАП напомня: Българите с имоти в чужбина да ги декларират до 30 април

Националната агенция за приходите напомня на българските граждани, които притежават имоти в чужбина, че са задължени да ги декларират в годишната данъчна декларация за...

Представят обновените музеи – РИМ и РЕМО „Етър“ в Габрово

Представяне на реализираните дейности по обновяването на Регионалния исторически музей и на етнографския музей на открито „Етър“ ще се проведе в понеделник, 15 април...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ