25 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Биткойн банкомати никнат в търговски зони на Атина

Биткойн банкоматите се разпространяват в Гърция, позволявайки на хората да депозират пари в брой и да получат цифровата валута в техния специален цифров портфейл или обратно. Такива терминали изникват в книжарници, магазини, минимаркети и малки търговски пространства в Атина и други гръцки градове.

След транзакция на Биткойн банкомат никой не може да следи хода на парите, съобщи в. „Катимерини“. Виртуална валута работи паралелно с конвенционалната парична система като няма никакъв надзор или регулация откъде идват или къде отиват депозираните пари. Начинът, по който е структуриран този пазар, осигурява пълна анонимност на участващите страни, което поражда множество въпроси за законността на средствата и техния произход.

Вицепрезидентът на Комисията за капиталовия пазар в Гърция – Натаса Стаму обясни пред „Катимерини“, че „анонимността, скоростта на транзакциите, по-лесното прикриване на произхода и местоназначението на парите и капацитетът за трансфер и съхранение извън регулираната кредитна система правят криптовалутите идеални за извършване на незаконни дейности, които не могат да бъдат открити и решени своевременно и ефективно, цитират от Pariteni.

В същото време е факт, че криптовалутите се приемат в Гърция като средство за плащане в над 100 предприятия.

Related Articles

Започва авариен ремонт на поликлиниката в Свищов

Неотложен авариен ремонт и хидроизолация ще бъдат извършени на северната част на покрива на поликлиниката в Свищов. Спешните дейности се налагат поради установен теч,...

Събират опасни отпадъци от домакинствата във Варна

Община Варна организира кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Акцията ще се проведе във всички райони на града и ще продължи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ