6 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Биофилният дизайн- модерен начин да имаме повече природа в интериора

Засилва се стремежът съвременният човек, обитаващ големите градове, да се опитва да „вкара“ колкото е възможно повече природа в жилището си. Естествено дизайнерите и експертите в интериора предлагат своите решения в тази посока.

Статистиката показва, че прекарваме 90% от живота си на закрито, сред геометрични линии и в помещения без постоянен приток на свеж въздух. Затова все по-актуален става биофилният дизайн.

Неговата философия е да проектира елементи от природата в интериора на жилищата и офисите. Пример за такова решение е паралелно с живите саксийни растения у дома да се монтира и голямо огледало, в което те се отразяват и удвояват обемното си присъствие в помещението.

Проектирането на френски прозорци, които да разкриват директен изглед към парк или градина е също такова биофилинг решение. Да следваме концепцията, наречена биофилия е не само модно, но и много здравословно решение в областта на интериорния дизайн, категорични са психолози и експерти.

Related Articles

Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка в „Сарафово“

Съоръжението ще заработи в началото на месец май Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка, която се намира в местността Ъгъла в квартал „Сарафово“. Това е част...

В Бургас изкачват 14-етажна сграда за Деня без асансьори

С изкачване на 14-етажна сграда в Бургас ще бъде отбелязан Денят без асансьори. Това ще се случи на 14 април в хотел "Парк". Общо...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ