17 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Библиотеката в Осло – новото място за четене, дистанционна работа и срещи

Новата централна библиотека на Осло отвори врати и само за броени месеци се превърна в модерно място за срещи, учене и обмен на знания. Сградата е съвместен проект на архитектурните студиа Lundhagem и Atelier Oslo.

Концепцията на проекта е интериорът и архитектурата да вдъхновяват посетителите да изследват всички нови възможности и активности, които една съврменна библиотека може да предложи.

Проектантите са заложили на отворени пространства, организирани така, че да приканват посетителите да продължат към следващия кът.

Идеята е да обходят нови зони и всеки да открие свое персонално място за четене, дистанционна работа или социални контакти на територията на библиотеката.

Related Articles

Проект: Полети до Рим и Милано от Летище Пловдив

Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските Рим и Милано обсъдиха на Летище Пловдив. На срещата присъстваха председателят на Конфиндустрия България...

Първата градска градина в България, създадена 1878 г. в Пловдив, грейва след основен ремонт

От 19 до 21 април ще бъдат празниците за официалното откриване на обновения парк Церемонията по откриването на обновения парк в Пловдив, който е Първата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ