15 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Microsoft персонализира своите продукти с цвета на 2022 г. Very Peri

Microsoft приложи обявения от изследователския и информационен център по цветовете Pantone цвят на 2022 г. към своите най-популярни продукти, за да даде на потребителите повече възможности за създаване на персонализирани среди и документи.

Новият цвят, който носи името Pantone 17-3938 Very Peri, ще бъде наличен за шрифтове, 3D емотикони, фонове на платформата Teams и др.

Very Peri се превърна в нова тема и за уеб браузъра Edge. Според дизайнерите, отговорни за неговото създаване, този цвят отговаря на нуждата на хората да бъдат по-дръзки и енергични след период на изолация, както на работа, така и в свободното си време. Разполагайки с новия цвят, авторите черпиха вдъхновение от редица източници: игрални филми, впечатления от пътувания, музика, красота и модна индустрия. Използването на Very Peri е повлияно и от новите технологии, материали, текстури и ефекти, които се появяват в живота ни. Според дизайнерите на Pantone Inc., новият цвят Very Peri символизира новост, свежест, енергия и надеждност.

Палитрата с бъдещия цвят на годината „The Balancing Act“, е налична за дизайн на слайдовете в Power Point.

Според разработчиците на продукти на Microsoft цветовете са един от най-важните елементи при създаването на персонализирана среда, лични презентации и документи. С тяхна помощ потребителите могат да бъдат по-изразителни в своето представяне, да предават информация по-точно, както и да обяснят характеристиките на различните продукти.

The Balancing Act“ е една от четирите нови цветови палитри, разработени от Microsoft за шаблоните на PowerPoint, които ще съдържат новия цвят Pantone Very Peri. Чрез включването на нови цветове в дизайна на най-често използваните продукти, разработчиците на софтуер се стремят да дадат на потребителите повече възможности да изразят себе си и да развият своето творчество.

С Very Peri потребителите ще могат да съчетаят верността и постоянството на синьото с енергията и вълнението на червеното. През цялата 2022 г. хората ще могат да избират дизайнерски решения, вдъхновени от Very Peri, в различните продукти на Microsoft.

Related Articles

Правят ОВОС на жп линията на границата със Северна Македония

За 28 март е насрочено да се направи Оценка за въздействието на околната среда (ОВОС) по проект за модернизация на жп линията Радомир-Кюстендил-Гюешево -...

Започва строителството на граничен пункт „Струмяни-Берово“

Реалното изпълнение на проекта за строителство на граничния пункт „Струмяни-Берово“ между България и Република Северна Македония е вече в ход. Инвестицията е на стойност...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ