12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Плевен ще има нов плувен комплекс

Започна строителството на нов плувен комплекс в Плевен. За реализацията на проекта беше създадено акционерното дружество ПК „Инвиктус” ООД с участието на плувния клуб „Инвиктус” и фирма „Хоризонт Иванов”, която има преобладаващ дял.

Плувният комплекс ще бъде изграден на бул. „Г. Кочев” при изхода от града в посока Русе с разгърната застроена площ 5400 кв. м. Той ще включва голям басейн с дължина 50 метра и 8 коридора. Закрити съоръжения с тези размери на този етап има само в София и Бургас. На територията ще има и по-малък басейн с размери 25/11 метра и още два съвсем малки помощни басейна за бъдещи майки и за най-малките – от бебешка възраст до 6 години. Комплексът ще разполага с 500 седящи места, четири съблекални с душове, две съблекални за деца със специални нужди. Тук ще се предлагат занимания по водна аеробика, йога, гимнастика за хора с гръбначни изкривявания, ще бъдат оборудвани функционална зала и фитнес. Към комплекса ще има прилежащ паркинг, както и обособена площадка в близост с около 200 паркоместа.

Новото спортно съоръжение ще има нисък експлоатационен разход и ще използва най-съвременните методи за дезинфекция на водата и пречистване на въздуха.

Очаква се новото съоръжение да бъде открито през месец май 2023 г.

Related Articles

Античният град Хераклея Синтика отвори врати за посетители

„Античният град Хераклея Синтика“ вече е отворен за посетители. Обектът е с впечатляваща визия, след като успешно се изпълни първият етап на проекта, изготвен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ