12 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Автомобилен гигант представи летяща кола

Изненада от бъдещето, която скоро може да е реалност! Така в автомобилната индустрия коментират най-новата демонстрация на „Дженеръл Мотърс”. Автогигантът представи своята футуристична летяща кола. Тя има способността да се издига вертикално и може на автопилот да транспортира пътник над трафика по улиците.

Проектирана е да излита и каца по покривите на сградите и да лети със скорост около 90 км/ч. Колата има четири ротора и мощен електрически двигател, уточняват създателите.

От компанията засега не обявяват дали подготвят масово производство. Според изпълнителния директор на „Дженеръл Мотърс” проектът може да бъде реализиран много скоро. Дори е предвиден и още по-луксозен модел с две места.

Related Articles

До 15-и май започва ремонтът на Дюлинския проход

До 15-и май ще започне ремонтът на 34 км от III-906 през Дюлинския проход. Трасето, което ще се рехабилитира, е между с. Старо Оряхово...

Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка в „Сарафово“

Съоръжението ще заработи в началото на месец май Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка, която се намира в местността Ъгъла в квартал „Сарафово“. Това е част...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ