9 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Автобусни спирки в Лясковец с ликове на будители

В навечерието на 1 ноември община Лясковец започна инициативата за поставяне на образи на будители и местни светини на автобусните спирки.

На първата спирка в центъра на града е поставено изображение на Лясковския манастир и ликът на духовника и просветител Максим Райкович, който е бил игумен на Петропавловския манастир и основател на българското училище в града. Инициативата е на сдружението „Партньори за Лясковец“ и се реализира по проект по платформа „Агора“, финансирана по програма „Америка за България“ чрез Общинския фонд за местни инициативи.

Идеята е на още две спирки в централната част на града да бъдат поставени ликовете на личности, свързани със славната история на възрожденския град, както и със знакови места, които ще представляват интерес за гостите и туристите. Проектът е на стойност 3 хиляди лева и трябва да приключи до средата на ноември. Реализацията му е свързана с доброволческа работа и собствено съфинансиране.

Надяваме се, че по този начин, припомняйки миналото и историята, в съчетание със собствен принос, спирките в града ще бъдат опазени от недобросъвестни прояви, коментира кметът д-р Ивелина Гецова.

Related Articles

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...

Умни пътни знаци следят дали шофьорите чатят по време на път

Пилотни версии на умни пътни знаци вече се появиха в реалната пътна мрежа, предаде Нова телевизия. Те са със специално проектиран софтуер и използват...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ