Държавният фонд на Сингапур придоби 190 дка край София

0
16-singa
Много чуждестранни компании вече избраха зоната в Костинброд за локация на своите производства и бизнес

Държавният инвестиционен фонд на Сингапур закупи компанията „P3“, която притежава, строи и управлява логистични паркове в Европа. Сделката е на стойност 2,4 млрд. евро и е най-голямата през 2016 г. в сектора на недвижимите имоти на Стария континент. Портфолиото на „P3“ включва 163 логистични комплекса с обща разгъната площ от 3,3 млн. кв. м в девет държави, включително и България.
Компанията притежава у нас 190 дка земя в Софийското поле – между с. Волуяк и Костинброд, която е на разположение за строителство на складови площи. Парцелът е в непосредствена близост до Завода за сухи строителни смеси на „Сен Гобен констракшън” и до производствения комплекс за бронежилетки „Марс Армор” в индустриалната зона на Костинброд.
Инвеститорът има проект за изграждане на 4 сгради с обща разгъната площ от 81 840 кв. м. Основната им функция ще бъде логистична, като 7,5% от помещенията са предвидени за офиси, които да обслужват наемателите.
В момента тече процедура за смяна на статута на земята, с което да се даде възможност за фактическото изграждане на бизнес сградите.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си