Японска художничка твори светещи хлебчета за домашния декор

Лампите на Юкико Морита са от истинско тесто и могат да красят всички помещения в дома

20-2 20-3 20-4 20-5 20-6 20-7 20-8 20-9 20-10 20-11 20-12 20-13 20-14 20-15 20-16 20-17

Вкусът и ароматът на домашно изпечен хляб за мнозина е незабравим спомен от детството. За други пък е приятна асоциация за топли зимни вечери и домашен уют. За трети обаче хлябът, кроасаните, кифлите и франзелите могат да бъдат истинско вдъхновение. Такъв е случаят с японската художничка Юкико Морита, която от малка обожава да прекарва времето си в пекарните и да изследва процеса на приготвяне на печивата. Още през студентските си години дизайнерката изучава щателно технологията на бъркане, месене и печене на тестото и решава да я приложи в създаването на предмети за интериора.

След като завършва Университета по изкуства и дизайн в Киото, Морита основава марката Pampshade и започва да прави истински изобретения от тесто и електричество. Нейните лампи наистина са направени от брашно, мая и яйца. Печивата й са в натуралната си форма и са в съвсем реални размери.

Хлябът обаче е обвит от специална смола, която да го предпази и съхрани. Във вътрешността на тестото се поставят крушки, жици и батерии. Някои от моделите на Юкико работят с LED крушки. Нестандартните творения могат да бъдат поставени навсякъде из интериорния дизайн. Могат да се прикрепят на стената, да се поставят на шкафа или на някоя полица, а защо не и на масата за повече уют и настроение по време на вечеря. Съветваме ви обаче да не посягате към тях, тъй като не се знае дали са годни за консумация. Едно е сигурно, че където и да им намерите място, те ще красят дома ви по един нестандартен, но сладък начин.

Творенията на японката бяха представени на Международното мебелно изложение Maison & Objet в Париж и станаха истинска сензация.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си