12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Ямбол поема 50% от разходите за технически паспорти при саниране

Община Ямбол ще поеме 50% от разходите за техническо и енергийно обследване за саниране на многофамилни жилищни сгради. За това са предвидени 150 хил. лева от бюджета, реши Общинският съвет.

Помощта ще се изразява в покриването на до 50 процента от разходите за подготовка на изискуемите документи за кандидатстване. Целта е да бъде предоставена възможност на по-голям брой многофамилни жилищни сгради да кандидатстват и получат финансиране, с оглед на изключително кратките срокове за подаване на документите.

След като сдружението кандидатства по програмата и бъде одобрено, всички разходи ще бъдат възстановени от финансиращия орган. При условие, че одобрение не бъде получено, средствата, предоставени от общината, няма да бъдат възстановени от собствениците.

Община Болярово също ще окаже подобна помощ на сдруженията на собственици по новата програма за енергийна ефективност. В крайграничната община с около 3000 жители от бюджета са предвидени 100 хил. лева. Стара Загора също ще подпомага процеса за кандидатстване на жилищни сгради за саниране.

Related Articles

Ограничават движението в тръбата за Бургас на тунел „Траянови врата“

Ще се почистват стените и пътната настилка в съоръжението От 20:00 часа във вторник /23 април/ до 6:00 ч. в сряда /24 април/ ще се...

Кв. „Изток“ ще е първият в столицата с изцяло ремонтирани тротоари

Започна строителният сезон в почти всички райони в София. Текат ремонти и възстановителни дейности по голяма част от инфраструктурата. В момента освен обновяване на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ