Шофьорските курсове поскъпват от есента

0

Поскъпване на шофьорските курсове у нас се очаква заради възможното увеличение на часовете за кормуване на бъдещите шофьори, информира NOVA. Утре работна група на Министерството на образованието ще гласува предложение часовете да се увеличат от 31 на 45. Според бизнеса това ще доведе до поскъпване на курсовете с 300 лв. Целта на увеличаването на часовете е да се гарантира по-добро обучение на бъдещите шофьори и по-малко инциденти на пътя. Ако в момента се заплаща между 650 и 800 лева за курс, след промяната сумата ще скочи с между 250 и 300 лева. На следващ етап от промените, в курсовете вероятно ще влязат и симулаторите за кандидат-водачите.

За да влязат в сила промените е нужен само подпис на образователния министър. Реалната промяна ще се случи от края на август или в началото на септември и ще върви с увеличените цени на курса.

Ще бъдат включени по-голям брой часове за шофиране в извънградски условия. Времето за шофиране по магистрала също ще се увеличи. Ще има задължително шофиране през нощта, както и в трафик”, каза председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов.

Колко по-малко ще са часовете по теория, тепърва ще се уточни.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си