Навигатор Home » Интериор и Екстериор » Черното превзема декора през 2018 година

Черното превзема декора през 2018 година 

20-5

Два от нюансите на строгия цвят ще завладеят всички пространства в дома по най-шикозния начин

20-4  20-8

20-14Черното е един от цветовете, който никога не излиза от мода, а красивият му индигов нюанс се очертава да стане новата интериорна легенда на 2018 година и то по най-шикозния начин. Експертите избират дълбокия мастилен нюанс на черното, защото според тях е модерно, интимно и успокояващо. Дий Шлотър, старши маркетинг мениджър на една от най-големите компании, доставчик на бои, покрития и индустриални материали, наскоро разясни, че „черното създава мълчанието, което пожелаваме в един тежък свят на информация, докато индигото в него предлага нова възможност и дълбока надежда”.

20-1120-13

20-1Друг световен производител на боя също обяви своята версия на цвят за 2018 г., като акцентира, че „черното се завръща”. Тяхната алтернатива на цвета вlack flame е black magic, по-малко наситен и по-неутрален, с нюанс на черни въглища, сравнено с това на конкурентите им. Но и двата варианта на черното са изискани, изненадващо неутрални и създават усещането за комфорт и уединение. Те се съчетават лесно с почти всички останали цветове. Както в аксесоарите за дома и мебелите, в боите за стени и тапетите, така и в екстериорните решения черното индиго и черният пламък ще се наложат стабилно през идната година. Само като лек акцент в стаята или като абсолютно властващи – и двете крайности са абсолютно в тон с модните тенденции.

20-620-2

20-10Според колористите двата цвята притежават онази неподправена изисканост на безупречно ушит смокинг или малка черна рокля. И въпреки първоначалния си скептицизъм можем да потвърдим, че наистина създават особена изисканост на пространствата, като създават великолепен фон, на който останалите интериорни елементи да изпъкнат.20-15

 

Добавете коментар